start

TIJEK OBUKE

Prije upisa u autoškolu START trebate uzeti potvrdu od svog liječnika opće medicine (koja je besplatna) i s tom potvrdom idete u neku od ustanova Medicina rada po liječničko uvjerenje za vozača određene kategorije.

Nakon toga upisujete se u autoškolu START i krećete na predavanje teorijskog dijela obuke, koje traje oko deset dana. Tijekom te nastave imamo i predtestiranje koje vam pomaže da utvrdite do sada naučeno gradivo, no služi i tome da provjerimo zajedno koliko ste spremni za glavni ispit u HAK-u i za izlazak u promet, te ako otkrijemo da nešto ipak niste razumjeli, možemo ponoviti, najčešće individualno. Na ispit iz PPSP-a (Prometni Propisi i Sigurnosna Pravila - teorija) idete za oko dva - dva i pol tjedna.
O vremenu nastave dogovaramo se zajedno, kako najbolje grupi odgovara.
Nakon što položite teorijski dio, dodjeljujemo vam instruktora (kojeg i sami možete odabrati). S instruktorom vožnje se dogovarate kada ćete i u koje vrijeme voziti (koliko je god moguće, prilagođavamo se kandidatima).

Tijekom obuke vožnje (UV-upravljanje vozilom) prijavljujete se na predavanje iz prve pomoći (PPP) u nekoj od ustanova koja vrši obuku prve pomoći. Sati iz vožnje i obuka iz PPP-a mogu teći paralelno. Nakon tjedan dana od predavanja iz prve pomoći možete izaći na ispit.

Nastavljate praktični dio obuke i kada instruktor, zajedno s vama, utvrdi da ste spremni, izlazite na ispit iz UV-a. Ispit održavaju djelatnici  HAK-a i večinom je ponedjeljkom kao i teorijski dio.
Ako sve ide po planu gotovi ste za otprilike dva i pol mjeseca.

Trudite se sve položiti od prve!
To će najviše ovisiti o vašem znanju iz teorije, pozornosti na satu iz vožnje i upornosti, ali i o tome koliko ste svjesni što znači sudjelovati u prometu.

IMAJTE NA UMU: Svaki slijedeći ispit iz vožnje plaćate ponovo i po pravilniku HAK-a 
još dodatna tri sata vožnje !!!